Analytic profiling
leugendetectie en waarheidsvinding
Executive coaching en karakteranalyse

Analytic profiling

Emotiemanagement en karakteranalyse.

Soms is het handig,  zo niet essentieel, om te weten te komen welke karaktereigenschappen iemand heeft. Bijvoorbeeld als je iemand wil aannemen voor een specifieke functie. Hoe kom je erachter of de beoogde kandidaat geschikt is? Past hij of zij in het team? Heeft hij/zij wel de juiste eigenschappen in huis? Juist voor dit soort vragen kan analytic profiling uitkomst bieden.

Het proces van analytic profiling bestaat uit vier onderdelen: de intake, de analyse, de uitvoering en de afronding.

 

De intake

Analytic profiling start met een kortdurend vraaggesprek. De aanleiding van dit gesprek betreft een probleemstelling of een ontwikkeldoel. Dit wordt samen met de opdrachtgever bepaald. De interviewer heeft een gesprek met de kandidaat, waarbij alles wordt uitgelegd over het verloop, het gebruik van video-opnames en over de analyse. Tijdens dit vraaggesprek worden mogelijk korte video-opnames gemaakt om alle informatie die het gezicht vrijgeeft te kunnen registreren en verifiëren.

 

De analyse

De video-opname wordt geanalyseerd en het resultaat van de analyse wordt vastgelegd in een uitgebreid rapport: het karakterprofiel. Dit is een schriftelijk verslag voorzien van een veranderplan dat wordt toegezonden aan de kandidaat. Het profiel en de video-opname worden vervolgens besproken met de betrokken partijen en leveren vooral de kandidaat een gevoel van herkenning en sterke bewustwording op van:

 

  • hoe hij/zij omgaat met de eigen emoties;
  • Analytic profiling. Nep lackin welke patronen die emoties elkaar opvolgen;
  • welke emoties onderdrukt of geuit worden;
  • welk gedrag daarop volgt;
  • hoe anderen dat gedrag ervaren.

Het karakterprofiel geeft daarnaast inzicht in het gedrag van iemand  in tijden van “flow” en in tijden van crisis.

 

De uitvoering

Het veranderplan wordt in de praktijk uitgevoerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de praktische en direct inzetbare verandermethodes en -technieken uit verschillende disciplines, waaronder  leadership coaching,  strategic coaching, hypnose en NLP.

 

De afronding

In deze laatste fase wordt gekeken of het probleem is verholpen en de doelstelling is behaald door middel van een evaluatiegesprek en een eindanalyse.

Bewaren

Bewaren

Maak kennis met de coaches
van NLProfiling

Jack Smit: Public speaker, Executive coach, en communicatie specialist. NLP, hypnose, MCSI coach en heartmath therapeut

Linda Commandeur: Public speaker, NLP & Hypnose Coach en Organisatie Deskundige

geheugen

Hoe betrouwbaar is jouw geheugen

Heb jij enig idee hoe jouw brein werkt? Denk jij na over hoe jouw brein informatie verwerkt? En denk jij wel eens terug aan bepaalde momenten met de vraag ‘waarom vind ik dat? Waarom denk ik dat? Met andere woorden… geloof jij alles wat je denkt?’ In deze wereld krijgen we zoveel prikkels dat het…

The big burn-out breakdown

The big burn-out breakdown

The Big Burnout Breakdown Leestijd: 10 minuten! Mijn studiegenoot en goede vriend Pieter Wijtenburg heeft onderzoek gedaan naar Burn-out en heeft hierover een prachtig en treffend artikel geschreven. Met toestemming van Pieter deel ik deze informatie Heel Nederland is bezig met de burn-out. Psychiaters weten niet wat ze ermee moeten en willen het beter begrijpen,…

NLProfiling Helpt!

Bezoekadres:
Jan Duikerweg 12
1703DH Heerhugowaard

 

Direct Contact
072 - 203 50 20
mail info@nlpro-groep.com

Laatste blogbericht

Hoe betrouwbaar is jouw geheugen

Heb jij enig idee hoe jouw brein werkt? Denk jij na over hoe jouw brein informatie verwerkt? En denk jij wel eens terug aan bepaalde momenten met de vraag ‘waarom vind ik dat? Waarom denk ik dat? Met andere woorden… geloof jij alles wat je denkt?’…

Lees verder >>>