Angst

Angst

Angst is een slechte raadgever

Angst, wat is het en wanneer is het teveel.

Overmatig angst is voor veel mensen een grote belemmering om ontspannen te kunnen leven. Als gevolg hiervan kan dit leiden tot stress klachten die steeds regelmatiger voorkomen en mogelijk (uiteindelijk) tot overspannenheid of zelfs een burnout kunnen leiden.

Confrontatie met dit gevoel geeft machteloosheid. Bij de een gaat het om verstikkende gedachten die je neerslachtig maken, bij de ander om heftige emoties en lichamelijke klachten. Wanneer deze gevoelens je langere tijd belemmeren in het functioneren of uw algeheel welbevinden spreekt men veelal van een angststoornis.

Stel aan uzelf de vraag: “Hoe zou mijn leven er anders uitzien, wanneer ik mijn klacht niet had.” of “wat zou er gebeuren als ik hier niets aan doe? “

In beide gevallen raden wij u aan om serieus naar een oplossing te kijken. Want door niets te doen, doet u zichzelf tekort. De behandelmogelijkheden van overmatig bang zijn heeft de laatste decennia indrukwekkende verbeteringen ondergaan. Veel van dit soort klachten (ongeacht de ernst) kunnen met grote effectiviteit behandeld worden.

De behandeling.

NLProfiling gaat uit van laagdrempelige zorg. Op de eerste plaats wordt met zorg een veilige omgeving gecreëerd. U moet zich op uw gemak kunnen voelen om op een veilige manier aan uw specuifieke situatie te kunnen werken. Vervolgens krijgt u een behandeling waarin de volgende elementen zijn opgenomen:

  • Diagnostiek en probleemanalyse
  • Psycho-educatie, informatie over de behandeling van uw angst
  • Bewezen effectieve technieken om angst af te bouwen
  • Praktijkoefeningen
  • Evaluatie en advies
  • Terugvalpreventie
  • Als u medicatie gebruikt om de angst te onderdrukken bespreken wij graag, in samenwerking met uw arts, hoe dit af te stemmen.
  • Als u door uw probleem veel situaties bent gaan vermijden, wordt u tijdens de therapie praktisch geholpen bij het wegnemen van onwenselijke vermijdingen.

 NLProfiling is specialist in communicatie en emotiemanagement. Juist in deze problematiek is het juist leren omgaan met emoties en de signalen die emoties afgeven de sleutel tot een blijvend herstel en daarmee een mooier leven.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.