burn-out? nlprofiling helpt

Weet u.... dat Het Hof in Den Bosch onlangs vaststelde dat een werknemer een burn-out had gekregen door overbelasting in het werk en dat de werkgever dit had moeten voorkomen.

Stress kan lekker en gezond zijn. Maar teveel stress kan een burn-out tot gevolg hebben. Volgens de rechter heeft de werkgever dan gefaald………

Was in 2010 nog 17% van de verzuimgevallen te wijten aan psychische problemen (bijvoorbeeld hoge werkdruk, gebrek aan zeggenschap en regelmogelijkheden, slechte werksfeer en intimidatie, met name door leidinggevenden of collega’s), vorig jaar was dat percentage 20%,  zoals blijkt uit cijfers van het CBS en TNO. Daar komt bij dat het verzuim met psychische klachten langer duurt dan voorheen: gemiddeld 147 dagen in 2011 tegen 141 dagen in 2010.. Bij 43% van de werknemers met psychische klachten duurde het verzuim langer dan drie maanden. In 2014 is de duur van verzuim ten gevolge van burn-outklachten vastgesteld op gemiddeld 242 dagen. (langer dan 8 maanden!)
Verder blijkt uit onderzoek van het CBS dat in 2011 14% van de Nederlandse werknemers (wel eens) burn-outverschijnselen heeft gehad. In 2007 was dit percentage nog 11%. Niet zo vreemd dus dat een toenemend aantal van hen overspannen raakt of een burn-out krijgt.

Elke dag zijn er vijftig nieuwe arbeidsongeschikten door stress/overbelasting. In totaal zijn er 300.000 WAO-ers met psychische klachten. Ondertussen gebruiken ruim een miljoen Nederlanders antidepressiva.
Dat een zieke werknemer geld kost, is bekend. Een dagje ziek zijn kost in Nederland gemiddeld € 277,-. Uitgaande van een bruto jaarsalaris van € 35.000,- kost een zieke werknemer al gauw meer dan € 4.500,- per maand. Denk daarbij aan de kosten van het door te betalen loon, aan klanten die niet kunnen worden geholpen en aan de overdracht van werk aan collega’s. Is een werknemer langdurig ziek, dan komt daar  wellicht voor de gehele verzuimperiode nog € 4.000,- á € 5.000,- aan kosten bij voor externe vervanging.

NLProfiling is gespecialiseerd in de behandeling van burn-out. Tegen een fractie van de kosten die het reguliere behandelingstraject met zich meebrengt,  heeft u snel weer grip op de zaak.

Ook voor de werknemer is het prettig wanneer de werkgever actief betrokken is en financieel helpt bij het herstel. Iedereen is erbij gebaat de situatie snel op te lossen. Wilt u hier meer over weten, download  dan ons Ebook en neem vandaag nog contact met ons op.

Burn-out of overspannen?

De zeven fases op weg naar herstel

Overspannen, burn-out of gewoon stress? Iedereen beleeft zo nu en dan momenten van stress. Dit is normaal gesproken geen probleem en hoort bij het leven. Echter, wanneer je teveel stress hebt, kun je overspannen raken en hard op weg zijn naar een burn-out. Het proces naar een burn-out verloopt heel geleidelijk en begint vaak met simpele vermoeidheidsverschijnselen. Helaas kunnen slachtoffers het slopende effect vaak pas inzien na het afleggen van de hele route.