De burnout van Liesbeth van Dongen

Burnout…. ik ?

Ik dacht altijd dat dat alleen voor kon komen bij wat oudere mensen van minstens 45 jaar of zo. Dus dat ik met mijn 27 jaar al een burnout kon hebben kwam niet in mij op.

Ik werk al een paar jaar als zelfstandig ondernemer en run een klein administratie kantoor vanuit huis. Maar een verhuizing naar een groter huis in combinatie met mijn zwangerschap zorgde ervoor dat ik gewoon veel te veel hooi op mijn vork nam. Alled ging goed (dacht ik) en na een dag werken was is ook nog eens tot ‘s avonds laat in ons nieuwe huis bezig. Alles moest ook klaar voordat de baby kwam.

Toen we er eenmaal woonden en de baby geboren was dacht ik dat ik het wel rustiger zou krijgen. Maar niets van dat. De impact van alle veranderingen, het moederschap en dat combineren met een groeiend bedrijf deed me uiteindelijk de das om.

Ik dacht eerst dat er lichamelijk iets niet goed was. dat ik iets aan mijn hart had ofzo. Maar het bleken pure spanningsklachten te zijn. De huisarts vermoedde een burn-out en raadde mij aan volledige rust te nemen. Maar ja.. hoe doe je dat als je ondernemer bent. Ik kan dat niet zomaar stopzetten.

Een vriending gaf mij het kaartje van NLProfiling en ik heb direct  dezelfde avond Jack gebeld. Hij nodigde mij uit om de volgende dag even te komen praten en het voelde direct goed.

Op de een of andere manier kreeg ik direct het gevoel dat hij mij kon helpen en dat bleek inderdaad het geval.
Na twee sessies zat ik al weer aardig in mijn vel en zag ik weer mogelijkheden. Er moeste wel wat dingen veranderen, maar dat had ik er graag voor over.

Als ik er op terug kijk is het supersnel gegaan. Ik zag mijn geest al dwalen, maar gelukkig ben ik door het contact met Jack binnen twee maanden weel helemaal terug. Anders, dat wel. Maar ik ben er blij mee en raad iedereen aan die een burn-out heeft… Check it out…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.