Faalangst

Het verhaal van Eva.

Eigenlijk is faalangst iets dat mijn hele leven al op de achtergrond een rol speelt. Ook deze keer. Ik kreeg een nieuwe baan en eerlijk gezegdFaalangst had ik me bij het sollicitatiegesprek een beetje beter voorgedaan dan ik was. Maar het was zo’n mooie baan, ik wilde die echt graag hebben. Ik dacht dat als ik er eenmaal zou werken, het allemaal wel zou loslopen. Alle begin is moeilijk, maar ik zal me vast lukken. Alleen kreeg ik na een maand tijdens een evaluatiegesprek te horen dat er toch wel meer van me werd verwacht dan ik liet zien. Ik zat gelijk in de stress, ik blokkeerde gewoon. Ik was er ziek van.

Toen heb ik de hulp van Jack ingeroepen en ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan. Hij liet mij ervaren wat er anders kan en hielp mij over mijn eigen belemmeringen heen te stappen. Ik kon het makkelijk, alleen was ik er onbewust van overtuigd dat dat niet zo was. Wat een opluchting dat alles is goedgekomen. Binnen twee sessies zat ik weer goed in mijn vel. Mijn werkgever complimenteerde me zelfs dat ik het zo goed had opgepakt. Ik ben blij dat ik deze beslissing heb genomen.

Het spreekwoord zegt niet voor niets: Angst is een slechte raadgever. Ik ben echt blij dat ik heb geleerd hoe ik me kan laten leiden door positieve dingen in plaats van angst.  Ik kan het iedereen aanraden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.