Het burnout verhaal van Gerard

Ik zat slecht in mijn vel. Ik voelde me vermoeid, ging met een steen op mijn maag naar mijn werk en had nergens zin meer in. De huisarts dacht aan een burnout en raadde mij aan eerst maar eens 6 weken rust te nemen. De bedrijfsarts kwam al met niet veel beters om de hoek. Gelukkig was mijn werkgever bereid mee te denken en stelde voor een gesprek aan te gaan bij NLProfiling. Voor de regio Noord Holland stond die goed aangeschreven en makkelijk bereikbaar vanuit Alkmaar of Heerhugowaard.
Wat mij aansprak was de coachingsaanpak van NLProfiling. Ik houd niet van dat zweverige en was ook niet echt sportliefhebber, maar ik realiseerde me wel dat beweging in combinatie met intensieve gesprekken de remedie zou kunnen zijn om mij weer snel uit de negatieve spiraal te krijgen. Ik raakte steeds dieper in de put

De aanpak

Vanaf het eerste moment heeft Jack deze beide onderdelen goed op mijn persoonlijke wensen en omstandigheden af weten te stemmen. Al snel raakten we uitvoerig in gesprek. Waarom had ik zo’n negatief zelfbeeld? Waren de gemaakte keuzes op werkgebied wel de juiste keuzes en op welke fundamenten waren mijn keuzes gebouwd? Moest ik ook op lichamelijk gebied niet een besluit nemen om mijn overgewicht (en dus ook mijn zelfbeeld) aan te pakken…..
Na twee intensieve sessies kwam ik op een keerpunt. Ik was al

De grootste impact op je leven

Burnout impact is groot

enkele weken volledig gestopt met werken maar raakte steeds dieper in de put.  Thuis zitten loste niets op. Dat was voor mij niet de juiste aanpak.  De sessies met mijn  coach Jack gaven mij het inzicht dat een dieper liggend probleem de oorzaak was van hoe ik mij voelde.  Ik kwam allerlei onverwerkte zaken tegen die eerst moesten worden opgeruimd.

We kwamen samen tot de conclusie dat we met behulp van NLP-therapie mijn onverwerkte traumatische ervaringen eens grondig aan gingen pakken. Daarnaast besloot ik om mijn zwaarlijvige leven definitief om te gaan gooien en ik kreeg hulp van een personal trainer die mij hielp ook op voedingsgebied een en ander te veranderen  Ook op werkgebied besloot ik mijn functie als afdelingshoofd definitief neer te leggen en te kiezen voor wat ik echt leuk vond. Ik heb me echt nooit gerealiseerd dat ik steeds verder af was komen te staan van de dingen die ik leuk vond. Achteraf had ik veel eerder op de rem moeten trappen. Een burnout zet je wel aan het denken.

De wereld op zijn kop

In korte tijd stond mijn wereld op zijn kop en tegelijk volledig in de steigers. Een aantal lastige weken volgden om zowel geestelijk als lichamelijk te worden gerenoveerd. Binnen twee maanden rondde ik de  NLP- sessies af en kon ik een vervelende periode afsluiten en achter me laten. Doordat ik veel meer rust vond was mijn behoefte aan veel  te veel en verkeerd eten ook verleden tijd. Met de dag voelde ik me beter worden.  Daarnaast heb ik qua functie een stap terug gedaan en was blij dat mijn werkgever me daarbij hielp. Dat nam een zware last van mijn schouders af.

Al met al voelde ik binnen 3 maanden weer helemaal top en ga ik met meer plezier naar mijn werk dan ooit tevoren. Ik hoor zo vaak dat burnout heel lang duurt. Bij mij is dat gelukkig beperkt gebleven. Eerlijk gezegd had ik dit traject al veel eerder moeten doen.Investeren in jezelf kost tijd, vergt lef en doet soms pijn. Maar het resultaat zal je verbazen! Want het leven draait om keuzes maken en de enige die dat kan doen ben je zelf. Go for it!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.