jack Smit

Jack Smit

Al van jongs af aan toonde Jack Smit grote interesse in het gedrag van dieren en ontwikkelde toen hij 25 was nieuwe trainingsmethoden voor honden die gebaseerd waren op het natuurlijke gedrag van het dier.

Geëmigreerd naar New Zealand stond  jack aan de wieg van New Zealand Searchdogs en was als search coördinator belast met het opleiden van honden en hun begeleiders tot search teams die mensen in de bush moesten vinden wanneer die zoek waren geraakt.

Hierdoor kwam jack veelvuldig in contact met mensen in nood. De stress van het verdwaald raken, de angsten van familie in het basiskamp, allemaal situaties waar Jack moest zorgen voor veiligheid en rust in de mensen die het betrof.

Vanaf dat moment heeft Jack zich steeds meer toegelegd op het helpen van mensen die emotionele of stress gerelateerde problemen ervaren. Ook van heel dichtbij (in zijn eigen gezin) heeft jack ervaren dat standaard therapieën vaak langdurig zijn en lang niet altijd het gewenste resultaat leveren. Die persoonlijke ervaring maakte dat Jack gedreven op zoek ging naar betere methoden om mensen beter en vooral sneller te kunnen helpen.

Terug in Nederland heeft Jack zich verder gespecialiseerd in het menselijk gedrag en de behandeling van de meest uiteenlopende problemen die mensen kunnen ervaren. Vooral op het gebied van angsten en fobieën. Met name burn-out is voor hem een intrigerend gedragspatroon waarbij jack zich heeft gespecialiseerd in de behandeling ervan.

Een burn-out sluipt erin en pas als het te vergevorderd is heb je het door. Je bent moe, lusteloos, hebt last van concentratieverlies, slapeloosheid en bent totaal opgebrand.  Alleen al de gedachte terug te moeten naar bijvoorbeeld je werkplek kan al in een paniekaanval resulteren.

Jack werkt nu al meer dan vijf jaar met mensen die last hebben van burn-out, trauma’s, angst en problemen met hun verleden. Door zijn vele opleidingen en ervaring heeft hij in de loop der jaren een sterk werkende methode ontwikkeld die effectief is en ook snel werkt, Het vereist niet dat cliënten hun trauma's of angsten hoeven te herleven. Door de effectiviteit van deze methode zijn de meeste problemen snel op te lossen.

Met opleidingen in onder andere NLP , Hypnotherapie, Strategische coaching, Heartmath en IEMT  heeft Jack flink wat mogelijkheden om elke behandeling aan te passen tot wat jou het beste past.

Persoonlijk: Omdat ik niet geloof dat ik ooit uitgeleerd raak over het vakgebied waar ik zoveel passie voor voel, ben ik voortdurend bezig met het leren van nieuwe methodes en systemen waarmee ik mijn cliënten nog beter kan helpen.