Professional coaching

Leiderschap coaching

Jouw effectiviteit en impact als leider wordt bepaald door persoonlijk meesterschap: je zelfbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Want ontwikkelen doe je van binnenuit, door je belemmerende overtuigingen en aannames aan het licht te brengen. Dit coachingsprogramma bouwt voort op de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek naar leiderschapseffectiviteit en de ontwikkelingspsychologie. Je doorloopt een intensief proces waarin we je uitdagen om jouw impact als leider te vergroten.

De sleutel tot zelfbewustzijn
Als CEO, directielid of executive op strategisch niveau heb je soms het gevoel dat je geen eerlijke feedback krijgt. Je ‘peers’ voelen meer als concurrenten dan sparringpartners en medewerkers zullen niet snel rechtstreeks kritiek geven.

Tijdens dit coachingsprogramma krijg je eerlijke en echte feedback, uit alle lagen van de organisatie. Daarmee krijg je een diepgaand inzicht in jezelf. In een vertrouwelijke omgeving analyseer je deze feedback om zo je onderliggende overtuigingen en aannames bloot te leggen. Die houd je tegen het licht, om vervolgens nieuwe persoonlijke ambities en ontwikkeldoelen te stellen en gewoontegedrag om te buigen.

Het programma
Elke leider handelt vanuit persoonlijke aannames. Die zijn voor iedereen anders. Met je coach bepaal je welke acties en oefeningen jou het beste helpen om je effectiviteit als leider te vergroten. Samen zetten jullie een koers uit om je gedrag te veranderen naar persoonlijk meesterschap. We gebruiken een internationaal door top executives gebruikt model waarmee je in één oogopslag kunt zien welk gedrag werkt, wat niet werkt, en vooral waarom dat zo is. Zo vergroot je je zelfbewustzijn op het gebied van:

  • Creatieve vaardigheden — Wat is jouw leiderschapsstijl? Hoe zet jij aan tot organisatieverandering? Je krijgt inzicht in hoe je het beste in anderen naar boven brengt, leidt vanuit een krachtige visie, handelt vanuit lef en integriteit en organisatiesystemen verbetert.
  • Reactieve neigingen — Welke overtuigingen beperken jouw effectiviteit als leider? Wanneer ben je voorzichtig in plaats van creatief? In welke situaties bescherm je jezelf en zit je vruchtbare interactie in de weg? Je legt jouw beperkende leiderschapsstijlen bloot, waarbij je bijvoorbeeld handelt vanuit zelfbescherming of overmatige controledwang.

Onze benadering
Dit coachingsprogramma bestaat uit een evaluatie van de feedback en een aantal één-op-één-gesprekken. Je doorloopt vijf fasen in het programma. Het programma start met een helder begrip van je échte prioriteiten en eindigt met duurzame persoonlijke groei en persoonlijk meesterschap.