Professional coaching

Waarom professional coaching?

Professional coaching is niet uitsluitend bedoeld voor ondernemers. Het is voor jong en oud, startend of ervaren, maakt niet uit. Eigenlijk is iedereen erbij gebaat om op de een of andere manier gecoached te worden. Coachen staat voor het aanboren van krachtbronnen in jezelf en het verkrijgen van inzicht in je persoonlijke sterke en minder sterke punten, je eigen stijl en het benoemen van je meerwaarde. Coaching vergroot de grip op je eigen handelen en je bent beter in staat je doelen te stellen en te verwezenlijken. Het vergroten van je persoonlijke effectiviteit kun je bereiken door een voor jou op maat gesneden traject door middel van coaching.

Voor wie is professional coaching bedoeld?

Voor iedereen die zich (verder) wilt ontwikkelen en meer de regie wilt voeren over zijn/haar eigen leven. vooral als ondernemer of zakelijke professional.

Is er verschil met executive coaching?

Een executive coach begeleidt en ondersteunt het persoonlijke ontwikkelingsproces van top managers, bestuurders en ondernemers.
Ook dat is onderdeel van professional coaching. Maar je hoeft geen ondernemer te zijn om er baat bij te hebben. Executieve coaching is iets meer gericht op de zakelijke belangen.

Executive en professional coaching zijn beiden gericht op het ontwikkelen  en versterken van persoonlijk en professioneel leiderschap. De coach kan het definiëren, verduidelijken en realiseren van doelen begeleiden en ondersteunen. De coach doet dit door bewustwording, het vergroten van zelfvertrouwen en het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden. Gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld ambities, management en werk-privé balans. Een vaardigheid die vaak op de agenda staat, is strategisch denken. Andere woorden die gebruikt worden om de rol van een executive coach aan te duiden zijn o.a. sparringpartner en klankbord.

Kijk ook eens op onze trainingpagina bij de NLP trainingen. NLP gaat vooral over jouw communicatie met de wereld. Verbaal en non verbaal. Juist in dat traject is veel winst te behalen. De Business practitioner training is meer gericht op de zakelijke toepassing van NLP.