Voor meer informatie over ons trainingsaanbod  kijk op NLPro-training.com

Waarom NLP ? Waarom Hypnose?

Stel je voor. Je loopt en ruimte binnen waar een aantal mensen staan te praten bij de koffieautomaat. Je ziet direct dat het geen open gesprek is en dat een van de personen zich wat "anders"gedraagt dan je in zo een situatie  zou verwachten. De directeur waar jij een afspraak mee hebt loopt je tegemoet en je hebt snel in de gaten dat het gedrag van de man bij de koffieautomaat en de directeur iets met elkaar te maken hebben.  Je gebruikt jouw vaardigheden om direct een klik te maken met de directeur. Hij voelt dat je hem en zijn probleem begrijpt. Hij vertelt je "zijn probleem" maar door de juiste vragen te stellen komt je binnen drie minuten achter de werkelijke kern van de zaak. En door gewoon de juiste vragen te stellen ligt ook het antwoord en het te behalen doel op tafel. De directeur staat versteld van jouw doortastendheid en je loopt tevreden met de opdracht in de hand naar buiten.

Wanneer je op deze manier jouw communicatie vaardigheden kunt inzetten, zou dat van waarde zijn voor je?

NLP leren en toepassen, gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? NLP is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes.

De methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) komt voort uit het bestuderen van therapeuten met uitzonderlijke kwaliteiten / bekwaamheden. Mensen zoals Virginia Satir, Fritz Perls en Milton Erickson. De vragen die onderzoekers Richard Bandler en John Grinder in de jaren zeventig stelden, waren: Hoe komt het dat deze mensen veel beter in bepaalde zaken / vaardigheden zijn dan anderen? Is dat talent of speelt er meer? Wat denken en doen deze mensen anders dan vergelijkbare mensen?

Voor het eerst in de geschiedenis werd er heel praktisch gekeken naar welke gedachtepatronen, emoties en gedrag naar succes leidde en welke juist niet. Er werd onderzocht welke onbewuste strategieën ons motiveren, onze creativiteit stimuleren en ons in mogelijkheden laten denken en welke ons remmen of tegenhouden.

Tijd nemen voor jezelf is een keuze!

Wanneer je ervoor kiest een training te gaan doen is het goed even stil te staan bij de vraag: waarom eigenlijk?  in veel gevallen willen de mensen die besluiten NLP of hypnose te gaan leren, makkelijker communiceren, met anderen én met zichzelf. Misschien zelfs om zelf als coach te kunnen werken. De reden kan ook zijn om beter in contact zijn met anderen en jezelf, of om effectiever te werken of te functioneren. Andere deelnemers willen werken aan hun zelfvertrouwen of meer grip krijgen op hun emoties. En weer anderen willen lekkerder in hun vel zitten, het beste uit zichzelf halen, het stuur zelf in handen nemen.  Met NLP  en hypnose kun je werken aan je communicatie én persoonlijke ontwikkeling. In alle contexten van je leven; werk, privé, met partner, kinderen, familie, vrienden, overal. Zie deze training dan ook als een waardevolle investering in jezelf, voor nu en de rest van je leven.

Er is voor deze trainingen geen specifieke vooropleiding benodigd. NLProfiling is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Kijk voor meer info op onze trainingssite

 

NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren

De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren.

Neuro verwijst naar de interactie tussen de zintuigelijke waarnemingen (zintuigen) en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en de mind). Linguïstisch verwijst naar de taal en andere non-verbale communicatie systemen die wij gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te geven. Programmeren verwijst naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

Het communicatie proces

Om effectiever te communiceren en om gedrag te kunnen veranderen moeten we eerst weten hoe communicatie werkt.

We nemen allemaal dezelfde buitenwereld waar via onze zintuigen. Maar waarom reageert toch iedereen anders op de buitenwereld? Via een intern proces worden deze zintuiglijke waarnemingen omgezet in communicatie en gedrag. Dit proces van waarneming tot gedrag wordt weergegeven in het NLP communicatiemodel.

Op basis van onze waarneming en de filtering van de informatie, vormen we dagelijks vanuit terugkerende gedachtepatronen ons gedrag. Onze gedachtepatronen zijn opgebouwd uit beelden, geluiden, gevoelens, interne dialoog, geur en smaak. We filteren alle informatie die we ontvangen door onbewust dingen weg te laten, te vervormen en te generaliseren. Onze gedachten en stemming sturen ons gedrag, of dit nu wel of niet op feitelijke waarneming berust of vanuit onze terugkerende patronen.

Als je NLP toepast, word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.

NLP technieken praktisch toepassen

NLP gaat zowel over de theoretische kant, als de praktische toepassing van de NLP technieken. Met onze NLP opleiding leer je NLP op praktische wijze toepassen op:

  • Jezelf en je relaties in privé en zakelijke context
  • Het beïnvloeden van stemmingen, gedachten en gedrag
  • Het effectief kunnen communiceren met anderen
  • Het optimaal inzetten van je talenten en hulpbronnen en die van anderen
  • Het optimaal motiveren van anderen bij hun persoonlijke ontwikkeling

Het succes van NLP in de praktijk

Meer dan 40 jaar hebben NLP onderzoekers het gedrag en de denkstijlen bestudeerd van succesvolle en zeer effectieve mensen. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt in de NLP Practitioner en NLP Master Practitioner om een ‘succesvoller’ leven te creëren (zowel zakelijk als privé ) en de kwaliteit van je leven te vergroten. Je leert in een training waar de experts jaren over gedaan hebben.